Zorgverleners zien in de dagelijkse praktijk veel huid-, haar en nagelafwijking. In totaal zijn er in Nederland ruim twee miljoen mensen met een huid-, haar- haaraandoening. Dit houdt in dat 1 op de 8 Nederlanders een aandoening aan de huid of het haar heeft. Niet alleen komen huid-, haar en nagelziekten veel voor, ze kunnen ook ernstige gevolgen hebben. Ze kunnen een zware psychosociale belasting hebben met een verminderde kwaliteit van leven tot gevolg. Om patiënten met dermatologische problemen optimaal te kunnen behandelen is een basiskennis van de structuur en de functie van de huid, de haren en de nagels noodzakelijk.
Het lichaamshaar van mensen heeft geen duidelijke functie, omdat een mens te weinig haren heeft om zichzelf ermee warm te houden of af te koelen. Het hoofdhaar van mensen heeft naast isolatie tegen zonlicht en koude een esthetische functie. Om goed te begrijpen wat de verschillende oorzaken van haaruitval zijn en hoe deze kunnen voorkomen en behandeld worden is het belangrijk om eerst een gedegen kennis van de anatomie en het functioneren van het haar te hebben.
Er is geen accreditatie aangevraagd.
Cursus Inhoud
- Video over de anatomie van de haren (47 minuten)
- De hand-out van de presentatie
- Een e-boek over de anatomie van het haar
- Derm@te-Logische zakboekkaartje over de haren
- Na het slagen van de toets ontvang je een certificaat
- Wil je voor ons de enquête invullen en een review nalaten?
Docent:
A.F.S. Galimont-Collen, dermatoloog, lid van de domeingroep dermatotherapie van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venerologie (NVDV) en lid van de domeingroep Eczeem & Allergie van NVDV. Zij zet zich in om de juiste medische informatie te delen en zo verspreiding van desinformatie door partijen met veelal een commercieel belang te doorbreken.
Zij is lid van de European Nails Society, een internationale groep van nagelexperts.
Meer informatie over de huid vind je op de website: Online Dermatologie.
Wil je meer weten over mijn medische en wetenschappelijke achtergrond: kijk op mijn LinkedIn profiel.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in de dermatologie? Werk je dagelijks met patiënten/cliënten met huid-, haar- en nagelproblemen? Dan kan je de Facebook Pagina Online Dermatologie volgen.
Werk je in een huid-, haar- of nagelverzorgingsberoep of in de zorg en wil je op de hoogte blijven, sluit je dan aan bij de leden van de besloten Facebook groep