...

Webinar - Huidkanker

30-11-2023 18.00-22.00 uur

€24,95

Video afspelen

Deze live Webinar voor zorgverleners gaat over de huidkanker. De Webinar duurt maximaal 4 uur (inclusief pauses).

In deze webinar wordt het volledige pakket aangeboden. In jouw account vind je het e-book, de protocollen, de zakboekkaartjes, folders, de verwijzing naar de NHG-standaard en de hand-out van de presentatie.

En als kers op de taart de replay van de video. Zo kan je altijd delen van de stof nog eens herhalen en sta je na de webinar niet met lege handen.

Accreditaties

 • ProCert heeft 3 punten in het domein voetzorg-overige voetzorg toegekend (ID 446926-841690);
 • ADAP: 3 punten (podotherapeuten; huidtherapeuten via de nvh academie (geen accreditatie door ons));
 • BVV: 10 punten (het certificaat geldt als bewijs van inschrijving);
 • SKIN: 4 punten

Omschrijving

Webinar toekomstbestendige huidkankerzorg
Klik op de balkjes voor meer info

De webinar is geschikt voor voetzorgverleners, manicures, podotherapeuten, schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, kappers, medewerkers in de zorg en fysiotherapeuten (vanaf mbo niveau 2).

Competentiegebied

Medisch handelen 70%

 • De juiste indicatie.
 • Kennis van de huidig geldende richtlijnen.
 • Kennis van het mechanisme.
 • Kennis van de toepasbaarheid van de verschillende behandelingen.
 • Kennis van de mogelijke complicaties en de behandeling hiervan.
 • Kennis van de mogelijke contra-indicaties.
 •  

Communicatie  20%

 • Communicatie van wat de mogelijkheden zijn van de behandelingen.
 • Uitleg over de te volgen procedure.
 • Uitleg over het nazorgtraject en de mogelijke complicaties.
 • Zorgt voor een goede verslaglegging, o.a. in de vorm van een adequaat verslag en correspondentie.
 • Kennis en wetenschap
 • op de hoogte zijn van de literatuur
 •  

Samenwerking  10%

Deze live Webinar voor hand- en voetzorg verleners gaat over de huidkanker. De Webinar duurt 4 uur en ProCert heeft 3 punten in het domein voetzorg-overige voetzorg toegekend.

De kostprijs is 24.95 euro

In jouw account vind je het e-book, de protocollen, de zakboekkaartjes, folders, de verwijzing naar de NHG-standaard en de hand-out van de presentatie.

Zorgverleners zien veel huidafwijkingen. Door hun signaalfunctie kunnen deze beroepsgroepen bijdragen aan een optimale zorg voor een patiënt met huidkanker.

Om de zorg voor huidkanker toegankelijk en betaalbaar te houden is een nieuwe aanpak nodig.

Deze aanpak focust zich niet alleen op de behandeling, maar kijkt ook naar hoe preventie, voorlichting, zelfmanagement en samenwerking tussen verschillende zorgverleners kan bijdragen aan het beheersbaar houden van deze epidemische ziekte.

Het programma toekomstbestendige huidkankerzorg is opgezet omdat er een epidemie aan huidkanker is. De Nederlandse Vereniging van Dermatologen heeft samen met Integraal Kankercentrum Nederland het Nationale Actieplan Huidkanker gemaakt.

Een onderdeel van het plan is om alle zorgverleners die in aanraking komen met patiënten en cliënten die mogelijk huidkanker hebben te betrekken in de zorg. Deze Webinar draagt bij aan kennis deling zodat zorgverleners de verdachte huidafwijkingen kunnen herkennen (signaleren).

Het is belangrijk om de cliënt tijdig naar de huisarts te verwijzen. Om dit op een professionele wijze te doen is een adequate analyse en de juiste medische terminologie belangrijk (rapporteren).

Een zorgverlener kan voor het doorverwijzen naar de huisarts de huidafwijkingen op een objectieve manier beschrijven. Om dit te kunnen moet de verdachte huidafwijking geanalyseerd worden en moet de juiste medische terminologie gebruikt worden.

Daarnaast komt professionele communicatie aan bod (communiceren). Hoe kan een zorgverlener communiceren met een cliënt over een verdachte huidafwijking zonder ongerustheid te creëren?

De handvatten voor een communicatie worden in het onderdeel signaleren en rapporteren besproken. Communicatie tussen zorgverleners is gebonden aan wet- en regelgeving.

Niet alleen de eigen beroepscode, maar ook de regelgeving bij andere zorgverleners komen aan bod. Er is een heel scala aan communicatiemiddelen beschikbaar, maar welke voldoen aan de huidige privacywetgeving?

Op deze manier kan de professionaliteit verhoogd worden door kennis over verdachte huidafwijkingen, en door kundigheid bij het geven van adviezen aan de cliënt en door adequate communicatie naar de huisarts.

 • De mogelijkheden om met andere zorgverleners te communiceren wordt besproken.
 • Daarnaast komt ook het medisch taalgebruik om huid- en nagelafwijkingen te bespreken aan bod.

De webinar duurt 4 uur (inclusief pauzes). Dit kan varieren afhankelijk van het aantal vragen en de lengte van de pauzes. We streven ernaar om niet langer dan 4 uur (inclusief vragen en pauzes) door te gaan. Als we bijvoorbeeld om 18.00 uur beginnen met de inleiding dan stoppen we ten laatste om 22.00 uur.

Als je een deel of heel de webinar niet kan volgen wegens omstandigheden dan kan je dezelfde inhoud bekijken op een video in jouw account. Als je de webinar op een andere datum wil volgen moet je een nieuw product aanschaffen.

2. Programma

 
18.00-18.15 1. Toekomstbestendige huidkankerzorg
18.15-18.45 2. Aantallen, invloed van de zon op onze huid,risico
  Pauze
19.00-19.30 3. Voorstadia: actinische keratosen, morbus bowen, melanoma in situ en lentigo maligna
19.30-20.00 4. Basaalcelcarcinoom
  Pauze
20.30-20.45 5. Plaveiselcelcarcinoom
20.45-21.15 6. Melanoom
21.15-21.45 7. Behandeling en preventie
21.00-22.00 Onderdeel 8: dia kliniek

Bewerken

In jouw account zijn de relevante documenten zoals de protocollen, de zakboekkaartjes, folders, downloads en de hand-out van de presentatie beschikbaar.

Totaal vernieuwend is ook dat de video van de presentatie beschikbaar is zodat je altijd achteraf nog delen terug kan kijken.

Deze webinar kost slechts 24,95 euro. Voor deze prijs mag je aan de webinar deelnemen en je mag het injformatiemateriaal 365 dagen inkijken en de documenten downloaden. Daarna wordt deze vanzelf afgesloten.

De webinar is opgezet om voetzorgverleners, manicures, podotherapeuten, schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, kappers, medewerkers in de zorg en fysiotherapeuten te leren de huidafwijkingen te herkennen (signaleren). Zorgverleners kunnen een signaalfunctie hebben als zij voldoende kennis bezitten over deze huidafwijkingen. In deze webinar wordt de kennis en de vaardigheden voor het signaleren van de huidafwijkingen geboden.

Ook tekstschrijvers voor medische websites en vertegenwoordigers van patiënten verenigingen kunnen deze webinar volgen.

Deze webinar kost slechts 24,95 euro. Je mag voor die prijs aan de webinar deelnemen en het informatiepakket 365 dagen inkijken. Daarna wordt deze vanzelf afgesloten. Als je het bijvoorbeeld in november 2023 afneemt, dan blijft het open tot november 2024.

Wat is inbegrepen?

 • De webinar zelf
 • 365 dagen toegang tot de materie
 • Dat is de video’s, de bijhorende tekst, de downloads, de hand out
 • De toets
 • Het certificaat
 • De accreditatiepunten (indien van toepassing)

Na de webinar (je hebt max. 1 jaar tijd) kan je deelnemen aan een toets. Als je 60% haalt of meer op deze toets, dan kan je een certificaat downloaden. Dat kan via de ‘home’ pagina van de cursus in jouw account.

Als je in aanmerking komt voor accreditatiepunten via je beroepsgroep, dan kan je het accreditatieformulier invullen. Wij doen vervolgens de rest en na een tijd krijg je de punten op jouw account bij de beroepsvereniging.

Je kan 3 keer herkansen voor de toets.

De deelnemers die accreditatie behalen voor Provoet kunnen het accreditatieformulier invullen na het behalen van het certificaat. De cursisten van BVV kunnen het certificaat bewaren als bewijs van deelname en voor de punten (door deze later te overleggen aan de BVV).

Het duurt maximaal 2 weken (meestal sneller) om jouw gegevens te verwerken en de punten bij te schrijven.

Indien nodig kan je contact opnemen met Olivier Galimont.

Dit kan:

 • via het contactformulier
 • via mail
 • via chat op de website
 • telefonisch

Dr. Annemie Galimont is een dermatoloog met passie om kennis te delen en zorgverleners te verbinden. Haar grote vraag is hoe we kennis kunnen delen en samenwerking inzetten om de zorg voor patiënten te optimaliseren.

Tijdens haar carrière heeft ze informatie materiaal over een verscheidenheid aan huidaandoeningen en scholingsmateriaal voor verschillende beroepsgroepen gemaakt. Ze is een zeer actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie. Daarnaast is ze ook lid van de European Academy of Dermatology and Venereology (ADV). Ze is binnen de EADV Task force dermatology for cancer patients projectleider van 2 onderzoeksgroepen. Ze participeert in Nederlandse en internationale expertgroepen om informatie materiaal en richtlijnen voor veilige zorg te maken.

Ze participeert in de beroepsvelden commissie van de opleiding tot huidtherapeut. Ze is ook nauw betrokken bij het opzetten van richtlijnen en de nascholing van huidtherapeuten. Sinds 2022 is zij ook huisartsen opleider en faciliteert zij de perifere stages van de huisartsen in opleiding.

Annemie is een CRKBO geregistreerd docent en heeft de opleiding Teach the clinical teachers gevolgd.

Zij zet haar gedegen kennis en samenwerkingen met de diverse platformen in om je te ondersteunen en te adviseren.

Alles gaat via jouw account

Voor iedereen die op deze site een cursus/webinar koopt, wordt een (gratis) account aangemaakt. Dit is noodzakelijk omdat een deel van de informatie wordt overgedragen via deze account. Denk hierbij aan de video, tekst en documenten die horen bij deze webinar.

Dit deel van de leerstof is onmiddelijk beschikbaar na de bestelling. De leerstof wordt geheel uitgelegd in de live-webinar op de afgesproken datum.

-Op de volgende pagina moet je inloggen of registreren. Registreer (gratis) als dit jouw eerste aankoop is door jouw emailadres in te voeren en een wachtwoord aan te maken. Dat is verplicht als je verder wil gaan. Als je al een account hebt bij ons log je hier in.

-Op de “afrekenen” pagina vul je de ontbrekende velden in. Deze (naam en adres) gegevens hebben wij nodig voor de factuur en ze worden veilig door ons bewaard.

-Kies een betaalmethode en plaats de bestelling

-Na de betaling kom je op de “dank je” pagina terecht. Om bij de leerstof te komen klik je op de “mijn leerstof” link.

-De dag voor de webinar krijg je een mail met uitleg over inloggen en dergelijke en 3 uur voor de webinar krijg je nog een mail met een link. Verder zijn wij nog te bereiken voor hulp.

Wat hebben de klanten te vertellen?

Enkele voorbeelden uit de vele honderden recensies en aanmoedigingen.

Brigitte Oude Wolbers

5/5

Zeer aan te raden! Een zeer leerzaam Webinar over schimmels en al wat daar bij komt kijken. dr. Galimont brengt het op zo’n manier, vlot en met een beetje humor zodat de tijd vliegt. Het blijft tot het eind boeiend. Bedankt en tot de volgende.”

anneke van der wal

5/5

“Zeer leerzaam en duidelijke uitleg. Ik ben een stuk wijzer met het door sturen naar de huisarts.”

Mar Reihs

5/5

super duidelijke uitleg. Alles werd duidelijk en rustig uitgelegd, zeer deskundig. Ik heb weer veel geleerd, een echte aanrader!!!”

Marielle Van De Pol

5/5

Aanrader. Zeer interessante webinar. Met veel kennis en passie wordt het gegeven.”

Webinar huidkanker

WEBINAR

In deze webinar wordt het volledige pakket aangeboden, vanaf het vermoeden van de schimmelinfectie, het afnemen van materiaal, het zorgplan maken, de cliënt informeren en adviseren, verwijzen naar andere zorgdisciplines, het op zoek gaan naar mogelijke oorzaken zoals verkeerd schoeisel tot het plaatsen van een nagelprothese en behandelingen met frezen.

Ook wordt al het benodigde materiaal zoals protocollen, zakboekkaartjes, de video en de handout van de presentatie toegevoegd aan jouw account (inbegrepen).

De webinar duurt 4 uur (inclusief pauzes). Er is ook een een toets en een certificaat. De webinar wordt geaccrediteerd door ProCert, BVV, SKIN en ADAP.

Kwaliteit, prijs en privacy garantie

Cursussen/webinars door een dermatoloog

€24,95

0