1. De oncologische patiënt en huidzorg.


dr. Annemie Galimont-Collen

Ik ben Annemie Galimont, dermatoloog sinds 2007. Al tijdens mijn opleiding in 2004 was ik betrokken bij de zorg van patiënten die behandeld worden tegen kanker. Ik werk op de polikliniek dermatologie in dermaTeam Zeeland en in het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. Ik werk dagelijks samen met oncologen en oncologie verpleegkundigen.

Ik ben opgeleid om zorgverleners te scholen, wetenschappelijke literatuur te schrijven en te beoordelen en ik ben een CRKBO geregistreerd docent. Ik schrijf ook artikelen over oncologische huidzorg in tijdschriften voor oncologie verpleegkundigen, dermatologen, voetzorgverleners en wondverpleegkundigen. Daarnaast participeer ik in werkgroepen die richtlijnen maken.

Ik ben lid van het oncologisch netwerk Schouwen-Duiveland, en lid van 3 internationale expertgroepen. Op dit ogenblik ben ik de project leider van een wereldwijd project. Het doel van dit project is om bij de patiënten en de zorgverleners het bewustzijn over de huid-, haar- en nagelafwijkingen die ontstaan door behandelingen tegen kanker te vergroten. We maken voor de internationale stichting MASCC informatie materiaal voor de patiënten en de zorgverleners. We maken richtlijnen om huidreacties te voorkomen en te behandelen. Daarnaast speelt de Oncodermatology Study Group een grote rol in de scholing van zorgverleners.

Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn profiel: https://www.linkedin.com/in/dr-annemie-galimont/

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in de dermatologie en werk je dagelijks met patiënten/cliënten met huid-, haar- en nagelproblemen, dan kan je de Facebook Pagina Online Dermatologie volgen: https://www.facebook.com/onlinedermatologie. Je kan ook een lidmaatschapsverzoek vragen voor de besloten Facebook Groep Online dermatologie: https://www.facebook.com/groups/onlinedermatologie

Alle informatie over oncologische huidzorg staat op de website: https://www.onlinedermatologie.nl/oncologische-huidzorg/

Informatie folders kan je aanvragen via: https://www.onlinedermatologie.nl/aanvragen/

Als je dit een goed initiatief vindt, zou je dan een recensie willen nalaten die we op de website of Facebook mogen plaatsen. Het mag ook anoniem.

Binnenkort komen er ook blogs over huidzorg uitgelegd door een dermatoloog: https://www.onlinedermatologie.nl/blog/

PDF artikel van WCS:

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij naar online dermatologie